Error showing flash-object.
NL |  FR |  DE |  EN

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet... 

Een mp3-luisterroute voor kinderen doorheen Hasselt.
Beleef de stad op een bijzondere manier: grappig, spannend en soms zelfs een beetje griezelig!

Mp3-luisterroute - foto: Filip Claessens
Mp3-luisterroute - foto: Filip Claessens

Ed Franck en Kolet Janssen behoren tot het kruim van de Vlaamse jeugdauteurs en ze hebben beiden een band met Hasselt. Ze gingen enthousiast in op de vraag van Het Stadsmus, het Literair Museum en de erfgoedcel van Hasselt om verhalen te schrijven voor de mp3-luisterroute 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet' voor kinderen doorheen Hasselt. Acteurs Warre Borgmans en Ianka Fleerackers brachten de verhalen met hun stemmen tot leven.

Een geheimzinnige stem neemt gezinnen met kinderen mee op een tocht langs de mooiste plekjes van Hasselt. Hij vertelt grappige, spannende en griezelige verhalen op kindermaat die je op een andere manier naar de stad laten kijken. Zo zie je dingen die andere mensen niet zien. Onderweg lossen de kinderen ook enkele opdrachten op.

Als de Langeman met zijn voeten op de keukenvloer staat, zitten zijn hoofd en zijn armen al dwars door het plafond in mijn kamer. Dan kan hij me met zijn lange armen kietelen als ik in bed lig…’ – Kolet Janssen.

Sst… spits je oren… Misschien hoor je haar stem nog fluisteren…’ – Ed Franck.


PRAKTISCH
De luisterroute is voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Je kan deze luisterroute met je klas volgen. De leerlingen luisteren individueel naar de verhalen, maar werken samen om de opdrachten tot een goed einde te brengen.
Klassen moeten op voorhand boeken bij Het Stadsmus (hetstadsmus@hasselt.be of 011 23 98 90). Zij kunnen de luisterroute wandelen op alle schooldagen vanaf 9 uur, met maximaal 30 leerlingen.

De mp3-luisterroute begint en eindigt in Het Stadsmus en duurt 2 uur. Klassen kunnen vanaf 2 september 2010 mp3-spelers huren aan € 2 p.p. in Het Stadsmus. Dit is inclusief plannetje en een verrassing op het einde.
Je kan ook met de eigen mp3-spelers van de leerlingen op pad gaan en de wandeling (zonder verrassing op het einde) gratis downloaden en op hun mp3-spelers plaatsen.

Om te downloaden: klik met de rechtermuisknop op de link en kies voor 'Koppeling opslaan als' of 'Doel opslaan als'.

De eerste 50 klassen die de luisterroute boeken, krijgen een gratis boek van Ed Franck of Kolet Janssen voor de klasbibliotheek.

De luisterroute sluit aan bij de eindtermen muzische vorming, Nederlands, wereldoriëntatie en sociale vaardigheden.