Error showing flash-object.
NL |  FR |  DE |  EN

Klas bouwt Hasselt 

Klas bouwt Hasselt
Klas bouwt Hasselt
Klas bouwt Hasselt

In dit spel wordt de derde graad uitgedaagd om Hasselt na te bouwen. Hiervoor moeten de leerlingen het ontstaan en de groei van Hasselt nog eens overdoen. Zij spelen dit spel aan de hand van tegelgrote kaarten op een tijdlijn. Deze passen in een groot, leeg raster. Op de voorkant van elke tegel staat een stuk van het stadsplan van Hasselt. Op de achterkant staan vragen die verbonden zijn met de straatnaam op de voorkant.

In het museum kunnen de leerlingen het antwoord op de vragen vinden. Soms gebruiken ze daarvoor een luistergids of een straatnamencomputer. Zo ontdekken ze de juiste plaats van de tegel in het raster. De opdracht is pas geslaagd wanneer het stadsplan van Hasselt volledig nagebouwd is en de kinderen tijdens een fictieve wandeling door de stad ook nog enkele wetenswaardigheden over de geschiedenis van Hasselt kunnen navertellen. Lukt het jouw klas om Hasselt perfect na te bouwen?

Doel
De leerlingen ontdekken op een leuke manier het ontstaan en de groei van een middelgrote stad door de eeuwen heen in de museumruimtes 'Hasselt groeit', 'Hasselt werkt' en 'Hasselt gelooft'. 

Doelgroep
Spelers van 10 tot 12 jaar (3de graad van het basisonderwijs). 

Aantal spelers
Minimum 6 - maximum 30 spelers. 

Spelbegeleiders
Het spel wordt begeleid door een gids, met hulp van de begeleidende leerkracht. 

Duur
Het spel duurt 2 uur, speluitleg en nabespreking inbegrepen. 

Prijs
2,5 euro per leerling + 60 euro voor de spelbegeleider. De spelbegeleider is gratis voor Hasseltse scholen. 

Info & boekingen
Het Stadsmus, tel. 011 23 98 90 of mail naar hetstadsmus@hasselt.be.


Tip! Combineer dit met... 

Kom je met je klas een dag naar Hasselt? Dan kan je kiezen voor een dagvullend programma!

Combipakket Klas ontdekt Hasselt
Thema: stadsontwikkeling, geschiedenis van Hasselt, verhalen

Ontdek met je klas Hasselt op twee verschillende manieren. In Het Stadsmus bouw je zelf het stadsplan van Hasselt na. Daarna ontdek je de stad in het echt door verhalen van jeugdauteurs Ed Franck en Kolet Janssen, ingesproken door Warre Borgmans en Ianka Fleerackers.

Combipakket Hasselt in vogelperspectief
Thema: stadsontwikkeling, geschiedenis van Hasselt, klokken, torens

In Het Stadsmus bouw je tijdens een spel het stadsplan van Hasselt opnieuw op. Daarna kan je na een adembenemende klim Hasselt vanop de beiaardtoren echt vanuit de lucht bewonderen. Ondertussen kom je nog allerlei weetjes tegen over klokken en uurwerken.


Deze combipakketten reserveer je in Het Stadsmus, tel. 011 23 98 90 of mail hetstadsmus@hasselt.be.