Error showing flash-object.
NL |  FR |  DE |  EN

Krokuskriebels - gezinsactiviteiten in Het Stadsmus

Tijdens de krokusvakantie kriebelt het weer in Het Stadsmus. We maakten een aantal kriebelende zoektochten voor gezinnen! 

Op zoek naar de Langeman? (4 - 9 jaar)

De Langeman woont al lang in Het Stadsmus. Hij verveelt zich een beetje en daarom heeft hij een spelletje bedacht. Hij heeft zich ergens in het museum verstopt en jij moet hem zoeken. Om hem te kunnen vinden, moet je natuurlijk eerst ontdekken hoe die Langeman eruit ziet. Dat kom je te weten door naar verhalen over hem te luisteren. Daarna speur je naar de bijhorende objecten in het museum. En als je heel goed zoekt, vind je ook de Langeman! En wie weet krijg je dan wel een verrassing van hem...

Dokter Bamps verzamelt (6 - 9 jaar)

Dokter Bamps verzamelde... een hele verzameling bij elkaar! Hij verzamelde de gekste dingen: van oude munten, sjieke juwelen, opgezette vogels tot zelfs griezelige insecten. Stap in de verzameling van dokter Bamps en ontdek de geheimen achter de voorwerpen. Daarvoor moet je natuurlijk wel een inspanning leveren: graaf objecten op, ontcijfer oude teksten en neem voorwerpen onder de loep. Tot slot richt je zelf je eigen vitrine in met stukken die jij het verzamelen waard vindt.

Het geheim van de Troubadour (6 - 12 jaar)

In een ver verleden had een troubadour een groot geheim. Niemand heeft het ooit ontdekt. Tot nu! Want tussen de oude objecten in het museum vonden we een perkament dat ons de weg naar dit geheim wijst. Maar let op: de troubadour verklapt je zijn geheim niet zomaar. Daarvoor moet je enkele opdrachten uitvoeren. Ben jij dapper en slim genoeg om de uitdaging aan te gaan?


Van 6 tot en met 14 februari (maandag gesloten)
Gratis, op vertoon lidkaart Gezinsbond